Vanhat mekaaniset kellot ovat tänä päivänä arvossaan. Vintagekello on erinomainen idea kummi-, rippi-, valmistumis-, huomen- tai merkkipäivälahjaksi. Tämän päivän hyväkuntoiset mekaaniset ranne- ja taskukellot ovat tulevaisuuden arvokkaita perintökelloja.

Uusien kellojen myynnin ohella liikkeemme erikoisuutena ovat vintagekellot. Vanhat kellot myydään huoltamattomina siinä kunnossa kuin ne myytäessä ovat, ellei toisin mainita.

Tässä alla on käsitelty useimmin esiin tulevia kysymyksiä. Ensin vastauksia myymiseen ja sitten ostamiseen liittyviin kysymyksiin.

OVATKO VINTAGEKELLONNE HUOLLETTUJA?
Vintagegallerian kellojen hinnat ovat huoltamattomien, käyntikuntoisten kellojen hintoja ellei huollosta erikseen mainita. Huoltamaton, useimmiten kuitenkin varsin hieno ja käyntikuntoinen kello on huollettua edullisempi. Suosittelemme huoltoa, mikäli kello tulee päivittäiseen käyttöön. Halutessanne kelloseppämme huoltaa kellon, jolloin huollolle saa kellosta riippuen yhden tai kahden vuoden työtakuun.

MITÄ KELLON HUOLTO PITÄÄ SISÄLLÄÄN?
Kellon huolto käsittää koneiston purkamisen, osien tarkastuksen, mahdollisten kulumien korjaamisen tai tarvittaessa osien uusimisen. Osat pestään kellonpesukoneessa, koneisto kootaan, öljytään, säädetään ja koekäytetään. Kellon kuoret voidaan kunnostaa ja fiksata huollon yhteydessä.

LÄHETÄTTEKÖ KELLOJA POSTITSE?
Jos haluatte ostaa kellon postin välityksellä, lähetämme sähköpostiinne laskun, jossa veloitetaan kellon hinta ja kymmenen euron toimituskulut. Suorituksen saatuamme lähetämme kellon antamaanne suomalaiseen osoitteeseen. Emme lähetä kelloja ulkomaille.

VOINKO TINKIÄ VINTAGEKELLOJEN HINNOISTA?
Olemme hinnoitelleet kellot mahdollisimman edullisiksi, joten sekä asiakkaiden että omaa aikaamme säästääksemme hinnat ovat kiinteät.

GALLERIASSANNE ON PALJON KELLOJA, MITEN VOIN ETSIÄ MIELUISIA?
Voitte hakea kelloja hakukentässä
– merkin perusteella
– valmistusvuoden perusteella
– sanalla huollettu, jolloin näkyviin tulevat huolletut kellot tai
– klikkaamalla tyhjän hakukentän vieressä hae, jolloin viimeksi lisätyt kellot tulevat näkyviin.

ONKO VINTAGEKELLOSSA ALKUPERÄINEN KOTELO JA PAPERIT?
Vintagegalleriamme tuotteista on harvoin tiedossa mitään niiden aikaisemmista vaiheista tai historiasta. Vanhoissa kelloissa ei ole yleensä säilynyt alkuperäismateriaalia kuten ostokuittia, takuulappua tai alkuperäiskoteloa. Aikoinaan kellot ostettiin pitkäaikaiseen käyttöön eikä silloin tullut mieleen, että sama kello olisi jonain päivänä myynnissä. Suuri osa kelloistamme on kelloseppä Juhani Pietarilan kokoelmasta yli neljänkymmenen vuoden ajalta.

KUINKA VANHOJA VINTAGEKELLONNE OVAT?
Valikoimissamme olevista ranneke- ja taskukelloista vanhimmat ovat 1800-luvun puolivälistä. Toisaalta vintagevalikoimassamme on paljon kelloja, jotka ovat vain muutaman vuoden vanhoja. Ne eivät ole vintagea, ainoastaan käytettyjä. Niiden kellojen, joiden valmistusvuosi voidaan selvittää, valmistusvuosi ilmoitetaan kellon tiedoissa vintagegalleriassamme.

MITÄ TARKOITTAA NOS?
New Old Stock. Valikoimassamme on NOS-kelloja, jotka on aikanaan meille ostettu, mutta niitä ei ole täältä myyty. Ne ovat siis iäkkäitä uusia kelloja, joihin ei saa uuden kellon takuuta. Hintakin on toki ihan toinen kuin uuden vastaavan. Nos-kuntoinen, mikäli se jossain mainitaan, tarkoittaa sitä, että kello on aivan uuden veroinen, eikä sitä välttämättä ole käytetty ollenkaan. Se on ehkä lojunut jonkun kassakaapissa sen jälkeen kun se on kaupasta ostettu.

MYYTTEKÖ VINTAGEKORUJA?
Vintagevalikoimissamme on myös vanhoja koruja. Korutkin myymme siinä kunnossa, jossa ne ovat. Suurin osa koruista on nähtävillä myymälässämme Tuomiokirkonkatu 17, Tampere. Kultaseppämme voi muokata koruja mahdollisuuksien rajoissa. Kukin työ hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

KENELTÄ VOIN KYSYÄ VINTAGEKELLOISTANNE?
Vanhojen kellojen asiantuntija, kelloseppä Juhani Pietarila on paikalla myymälässämme yleensä lauantaisin, muut tapaamiset sopimuksen mukaan. Hänelle voi myös varata ajan juhani.pietarila[at]kalevankello.fi tai 0500 146 985. Tarkempia tietoja kelloista ja koruista voi tiedustella samasta osoitteesta. Tiedusteluja voit lähettää myös nettilomakkeemme kautta. Jokaisella gallerian kellosivullakin on tiedustelulomake.

MIKÄLAISIA KELLOJA OSTATTE?
Myymme, ostamme tai otamme vaihdossa mekaanisia, joko vedettäviä tai automaattivetoisia laadukkaita käytettyjä miesten rannekelloja. Tavallisilla naisten rannekelloilla ei ole juurikaan kysyntää, joten niitä emme osta muutamia erikoistapauksia lukuun ottamatta. Otamme vaihdossa tai ostamme myös kultakoruja raaka-aineeksi tai vintagevalikoimaamme. Voimme myös kieltäytyä kellojen ostosta tai vaihtamisesta.

MINKÄLAISIA KORUJA OSTATTE?
Ostamme tai vaihdamme suomalaisin leimoin varustettuja kultakoruja. Hinta määräytyy kullan päivän hinnan mukaan. Korun mukana tulevista kivistä emme maksa. Osan koruista sulatamme tai uudistamme, osan laitamme myyntiin vintagevalikoimaamme. Voimme myös kieltäytyä korujen ostosta tai vaihtamisesta.

ARVIOITTEKO KELLOJEN HINTOJA?
Annamme ainoastaan arvioita kelloista, joita olisimme valmiit ostamaan. Antamamme hinta on se, jonka kelloseppä Juhani Pietarila on valmis kellosta maksamaan. Otamme kelloja myös vaihdossa muihin tuotteisiin, uusiin tai vanhoihin.

Vakuutusyhtiötä tai kuolinpesää varten tehtävät kello- ja koruarviot teemme tuntiveloituksella. Kirjallinen todistus maksaa 50 €.

KAVERI SANOI, ETTÄ KELLONI MAKSAA 1000 €, MIKSETTE MAKSA SITÄ?
Lupasiko kaveri myös maksaa kellosta sen hinnan? Antamamme arvio on se, jonka me olemme valmiit maksamaan. Me tutkimme kellot, kunnostamme ne, valokuvaamme ne ja laitamme ne vintagegalleriaan. Sen lisäksi, että kaikki nämä vaiheet maksavat, meidän on saatava kellon hinnasta oma osamme. Vanhoilla kelloilla on monta eri arvoa, eikä yksikään niistä ole toista parempi. Ulkomaisen huutokaupan pyyntihinnat ovat aivan toisia kuin kotimaisen kaupan myyntihinnat.

OTATTEKO KELLOJA MYYNTITILIIN?
Emme ota. Tarjoamme kiinnostavista kelloista sen hinnan, jonka olemme valmiit maksamaan.

ONKO TEILLÄ JOKU VASTUUVAPAUTUSLAUSEKE?
Tietysti. Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin ja hinnan tarkistukseen myynnin yhteydessä. Emme vastaa näppäilyvirheistä vintagegallerian hinta- tai tuotetiedoissa.

Juhani Pietarila, Kelloseppä
Jenni Pietarila, Diplomigemmologi D.G.Fin
Sini Kuoppala, Kultaseppä